Galvenā Psiholoģija 7 narcistiskas sievietes pazīmes

7 narcistiskas sievietes pazīmes

edomas

Kad mēs dzirdam vārdu “narciss”, mēs visbiežāk domājam par vīrieti. Visbiežāk interneta pārlūka meklētājā rakstām “kā atpazīt narcisu pirmajā randiņā” un “kā pamest narcisu”. Un aizmirstam, ka tā varētu būt arī sieviete – mamma, draugs, priekšnieks. Un tam var būt tikpat destruktīva ietekme uz mūsu dzīvi.

Neiedomājami liels ego un paštaisnums ir iezīmes, kuras mēs piedēvējam cilvēkiem ar narcistiskiem personības traucējumiem. Šīs rakstura iezīmes ir raksturīgas gan sievietēm, gan vīriešiem. Protams, ir pētījumi, ka vīrieši-narcisi ir biežāk sastopami kā sievietes. Vai tā tiešām ir taisnība, vai arī sievietes vienkārši labāk slēpj savas sliktās īpašības, cenšoties maksimāli izmantot tās īpašības, kas palīdz sasniegt mērķus? Un pēc kādām pazīmēm var atpazīt narcistisku sievieti?

1. JEBKURA SARUNA TIEK AIZVESTA PIE VIŅAS
Ir pareizi runāt par sevi. Mēs visi dažreiz stāstām stāstus no savas dzīves, ilustrējot situācijas ar piemēriem. Bet narcistiska sieviete jebkurā sarunā pievērsīs uzmanību TIKAI sev, savām jūtām un pārdzīvojumiem. Pajautājiet sev, kad viņa pēdējo reizi kaut ko jautāja par jums un jūsu dzīvi. Ja atbilde ir “nekad” vai “vakar, bet pēc minūtes viņa atkal sāka runāt par sevi”, visticamāk, jūsu priekšā ir narciss.

2. VIŅA PASTĀVĪGI ATCEĻ JŪSU KOPĪGOS PLĀNUS
Ja jums ir draudzene, kura patoloģiski nespēj ievērot vienošanās, visticamāk, tā ir narcisma pazīme. Viņa pat var īsi lūgt piedošanu, taču visas viņas darbības liecina, ka viņai ir vienalga, cik ļoti viņas plānu atcelšana ietekmē jūsu dzīvi. Viņa nejautās, kā tu pavadīji vakaru, ko iepriekš biji plānojis pavadīt kopā ar viņu. Viņu interesē tikai viņas brīvība darīt to, ko viņa vēlas, kad viņa vēlas un ar ko viņa vēlas, neatkarīgi no citu cilvēku reakcijas.

3. VIŅA UZSPRĀGST, JA VIŅAI SAKA “NĒ”
Šis ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā šādus cilvēkus atpazīt. Nākamreiz, kad viņa tev kaut ko jautā, saki nē un paskaties, kā viņa reaģēs. Jūs pat varat neatteikt uzreiz, bet teikt, ka jums ir nepieciešams laiks pārdomām. Narcisisi ienīst šīs situācijas — viņiem burtiski šķiet, ka otrs iegūst zināmu varu pār viņu dzīvi. Viņi to nespēj izturēt – viņu acis ir dusmu pilnas, un viņi darīs visu iespējamo, lai pārliecinātu jūs sniegt atbildi tūlīt. Un, protams, tai vajadzētu būt pozitīvai atbildei. Ja izdosies lūgumam atteikt, visticamāk, tu pārvērtīsies par ienaidnieku – līdz brīdim, kad viņai atkal kaut ko no tevis vajadzēs.

4. VIŅA FLIRTĒ AR KĀDU, KURŠ VIŅAI NEPATĪK
Flirts ir jautrs un bezrūpīgs process. Taču narcisei tā nav izklaide vai simpātijas zīme – tas ir līdzeklis, ar kuru viņa panāk savu. Šāda sieviete savu seksuālo enerģiju bieži novirza uz vīriešiem, kuri viņai nemaz nepatīk, bet kuri var būt noderīgi. Šīs personas ir pārliecinātas, ka pasaulē nav neviena labāka par viņiem un neviens nevar pretoties viņu šarmam.

5. VIŅAI NAV AUGSTS VIEDOKLIS PAR CITIEM CILVĒKIEM
Šāda sieviete ir pārliecināta, ka viņa atrodas sociālās piramīdas augšgalā, lai kāds būtu viņas faktiskais stāvoklis, un visi pārējie cilvēki nesasniedz viņas līmeni. Tas kļūst pamanāms, kad viņa runā par citiem cilvēkiem, viņu sasniegumiem un dzīvesveidu. Vai jūsu lokā ir kāda sieviete, kas visus apkārtējos sauc par “idiotiem” un asi kritizē savu draugu uzvedību un morālo raksturu?

Sieviete, kura pastāvīgi apšauba citu cilvēku inteliģenci, bet nekad nešaubās, ka viņai ir taisnība? Tā ir klasiska narcistiska uzvedība. Mēs visi dažreiz neglaimojoši runājam par savu draugu rīcību, bet tajā pašā laikā neuzskatām viņus par stulbiem un nevērtīgiem cilvēkiem. Un, atšķirībā no šādiem cilvēkiem, mēs varam atzīt savas kļūdas. Tas noved pie nākamā punkta.

6. VIŅA NEKAD NEATZĪST SAVU VAINU
Ja viņa kavējas uz tikšanos, viņa par to nelūgs piedošanu. Viņa spilgtās krāsās pastāstīs, ka viss ir vainojams sastrēgumos, taksometru vadītājiem vai jūsu mulsinošajos skaidrojumos par to, kur viņai jādodas. Šāda cilvēka pasaules skatījumā nav variantu, kurā viņš varētu būt kādas problēmas vai kļūdas cēlonis – vienmēr vainīgs būs cits cilvēks vai nepārvaramas varas apstākļi.

7. VIŅA PASTĀVĪGI UZŅEM SELFIJUS
Mēs visi to darām laiku pa laikam vai pat biežāk, nekā vajadzētu. Bet, ja visas fotogrāfijas sievietes sociālajos tīklos ir veltītas tikai dažādiem viņas sejas vai citām ķermeņa daļām, tas, visticamāk, norāda uz narcisismu. Jūs neredzēsit viņas fotogrāfijas ar ģimeni, draugiem, bērniem, mājdzīvniekiem vai skaistām vakara debesīm. Ja jūs tos redzēsit, viņi visi būs fons viņas personai.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More